Більше 4,5 мільйонів гривень перерахувало від своєї діяльності у 2010 році РВ ФДМУ по Тернопільській області

Традиційна прес-конференція, яка відбулася в РВ ФДМУ по Тернопільській області, була присвячена підсумкам роботи регіонального відділення ФДМУ по Тернопільській області у 2010 році, які проаналізував начальник регіонального відділення доктор економічних наук Михайло Шкільняк:

– Минулий рік для регіонального відділення  виявився одним  із найбільш складних у плані  виконання завдань.  Через те, що не було прийнято Закон про Фонд державного майна, нову Програму приватизації, доводилося послуговуватися положеннями, які не відповідали завданням та реаліям  часу.

Проте, навіть за таких умов регіональне відділення у 2010 році від оренди державного майна (завдання виконане на 100.8%), приватизації 7 об’єктів державної форми власності, отримання ПДВ за безоплатну передачу акцій ВАТ «Перспектива» та  дивідендів на державні частки загалом  перерахувало до Державного бюджету України  4 мільйони 573 тисячі  гривень.

Значну роботу було здійснено по управлінню державним майном, яке не увійшло до статутних капіталів відкритих акціонерних товариств. Якщо на початок приватизації таке майно значилося у 164 ВАТах і його нараховувалося 1059 об’єктів, то станом на 1 січня 2011 року залишалося 94 об’єкти у 39 ВАТах області. У загальному переліку фігурувало 468 об’єктів, що належали до житлового фонду (у т.ч 58 гуртожитків). На даний час робота знаходиться у завершальній стадії: цього року буде передано у комунальну власність 8 об’єктів житлового фонду, з яких 7 – гуртожитки.

У регіональному відділенні у 2010 році прорецензовано та зроблено 189 звітів оцінки державного майна, яке готувалося до здачі в оренду та для приватизації. Завдяки об’єктивності та фаховості працівників регіонального відділення, 7 оцінок державного майна було повернуто на доопрацювання, а завдяки змінам і поправкам  початкова вартість оцінюваного державного майна зросла більше, ніж на 400 тисяч гривень.

Вдалося додатково залучити до Державного бюджету України більше 500 тисяч гривень, які були донараховані окремим  балансоутримувачам за виявлені  під час перевірок підприємств порушення законодавства відносно надання в оренду державного майна.

Уже зараз очевидно, що 2011 рік не буде легшим від 2010-го, а тому регіональне відділення свої зусилля спрямовує на  мобілізацію всіх резервів для реалізації завдань з приватизації та оренди державного майна.

Для цього у регіональному відділенні створено орієнтовний перелік об’єктів, які пропонуватимуться до приватизації у 2011 році, та список потенційних об’єктів для оренди державного майна. Це сприятиме кращому інформуванню громадськості  та забезпеченню більшій кількості представників малого і середнього бізнесу Тернопільщини можливостей для організації та  розширення бізнесу.

Коментарі вимкнені.