Через бездіяльність правоохоронця бюджет втратив понад 82 тисячі гривень

Працівники відділу внутрішньої безпеки у Тернопільській області задокументували незаконні дії старшого інспектора підрозділу ДАІ одного з районів області, повідомляє офіційний сайт УМВСУ в Тернопільській області.
Перебуваючи на посаді інспектора з адмінпрактики, міліціонер направив для примусового виконання 306 постанов у справах про адмінправопорушення до відділу виконавчої служби. Остання відмовила у відкритті виконавчого провадження, оскільки протоколи не відповідали встановленим вимогам. Працівник ДАІ повинен був належно оформити їх та повторно направити для примусового виконання. Однак, повернені ще у квітні–травні минулого року постанови, так і не були спрямовані до виконавчої служби. Понад триста правопорушників уникнули відповідальності з вини міліціонера, а місцевий бюджет через бездіяльність правоохоронця втратив понад 82 тисячі гривень.

Щодо колишнього працівника органів внутрішніх справ слідчі прокуратури порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України – службова недбалість. Триває розслідування.

Коментарі вимкнені.