“Чупакабра” вже добралась до Тернополя

Невідома істота вбила більше десятка курей та кілька кролів у приватному секторі на Східному. Люди бояться виходити вночі на вулицю. Що за тварина наробила такого, не може зрозуміти навіть ветеринар, – пише газета “20 хвилин”.

Щось повбивало 16 курей та шість великих вгодованих кролів на вул. Сімовича надранок у середу, 1 червня.

Не спинили істоту ні металевий паркан ні вольєри із сітки. До того ж м’яса тварин вона не їла.

Мешканці приватного сектору, у якому сталася страшна пригода налякані, — бояться вночі виходити на вулицю.

– Сталося це між четвертою і п’ятою ранку, – розповідає тернополянка Дарія Гречнікова. – Під парканом гавкав сусідський собака — дуже голосно. Але зайти на подвір’я не міг. Я прокинулася від того гавкоту, і виглянула у вікно. Але надвір вийшла пізніше, вже о шостій ранку. Дивлюся на подвір’я — а там усе в пір’ї та крові. Усюди валяються побиті роздерті кури та крілики. Металеві сітки на клітках пороздирані, залізне дно проламане. Жах, одним словом! Налякалася страшенно.

Жінка показує поламані клітки. Товста бляха – прорвана і відігнута. Металева сітка теж роздерта. Також істота відчинила підперті дерев’яною дошкою двері у курник.

Живими залишилися лише три курки. Однак і їм добряче дісталося – хвости вирвані, пір’я обдерте. Коли кореспондент наблизився до курника, птиці, які вижили втиснулися в найглибший куток.

– Тепер ці курочки бояться всього, – каже жителька будинку Надія Побережна. – Ми їх моделями називаємо. Вони так тепер виглядають без хвостів – бідні і перелякані. Іншим курам пощастило менше — усі кості переламані. А на тушках широкі гематоми.

Жінка залишила одну курку, усіх решту общипала і поставила у солону воду, бо уже починали пахнути.

На курячих тільцях гематоми розміром з кулак.

– Цього м’яса їсти ми не будемо, – каже жінка. – Хто зна, чи була здорова ця істота чи ні. Ми викликали міліцію. Двічі дзвонили однак вони так ще й не приїхали. Хоч казали, що оперативна група вже виїжджає. А у міськраді порадили написати ще й заяву. Я, звичайно, написала, але поки вони ту заяву розглянуть, з тіл тварин уже нічого не залишиться.

Приїхав на місце події і ветеринар, який має клініку неподалік. Оглянувши “побоїще” він теж був здивований.

– Не знаю, що за тварина могла це зробити, – каже ветеринар Іван Скіра. – Це не є дрібний хижак, як куниця чи ласиця. Вони на таких великих тварин не нападають і таких ран в не могли б завдати. Та й на собаку не схоже — пес, по перше, не перескочив би паркан. По друге, він би вбив одну-дві курки і забрав їх. Або закопав би десь. Але отак вбити 16 курей і кілька кролів! Та ще й не їсти жодного — не знаю яка тварина могла би таке зробити…

Люди також дивуються з того, що у курник по сусідству істота не заходила. Хоч там паркан набагато нижчий і дерев’яний. Та й клітки менш надійні.

Жителі мікрорайону підозрюють, що тварина поселилася у закинутих сараях, які належать місту.

– Поруч тут є сараї які у комунальній власності, – розповідає пані Надія. – Ними ніхто не опікується і вони стоять пусткою. То там що хочеш може завестися.

-1 thoughts on ““Чупакабра” вже добралась до Тернополя

  • 22:59 | 3.06.2011 о 22:59
    Permalink

    а я боюся чупакабру

Коментарі вимкнені.