Де і скільки прийдеться платити за паркування авто

За рішенням сесії міської ради у Тернополі визначили місця для 15-ти платних майданчиків паркування авто, – повідомляє TV-4. Влада міста пояснює – це зробили відповідно до вимог Податкового кодексу.

У зв’язку з прийняттям Податкового кодексу змінився і механізм нарахування плати за паркування. Раніше збір проводили погодинно – одна година коштувала п’ятдесят одну копійку. Зараз потрібно платити за квадратні метри. Залежно від місця паркування та кількості машин за один квадратний метр водії платитимуть від двадцяти восьми до п’ятидесяти шести копійок. Скільки місця займатиме автомобіль на паркуванні, стільки водій і платитиме збору. Чим більша машина – тим більша ціна.

 

Платити за паркування тернополяни будуть на майданах Привокзальний, Мистецтв, Волі, а також вулицях Патріарха Мстислава, Коперніка, Оболоня, Живова, Глибокій, 15 Квітня, Братів Бойчуків, Поліській, Микулинецькій, Чумацькій, Степана Будного та Білецькій.

 

Хоча місця для платних паркувальних майданчиків уже визначені, проте ще невідомо, хто цим буде займатися, розповів Ігор Мединський. Найімовірніше – це буде комунальне підприємство “Міськавтотранс”. Проте остаточно все вирішать на засіданні виконавчого комітету, а платним паркування стане не швидше, як через місяць.

Коментарі вимкнені.