До Днів пам’яті Тараса Шевченка відкриють філателістичну виставку

«Тарас Шевченко в пам’яті поколінь» – таку назву має обласна філателістична виставка, присвячена Дням Пам’яті Т.Г. Шевченка та 165-річчю перебування Великого Кобзаря на Тернопільщині.

Організатори виставки – Тернопільська обласна рада,  Тернопільська обласна організація Асоціації філателістів України, Тернопільська дирекція УДППЗ «Укрпошта», Тернопільський обласний комунальний краєзнавчий музей,  Тернопільський осередок Наукового товариства ім. Т. Шевченка.

Як повідомив “Погляду” Юрій Ковальковий, загалом на виставці буде представлено чотири експонати. Це, зокрема, філателістичний доробок бережанських філателістів Олександра Караневича «Останній шлях Кобзаря» (бронзова медаль на Національній філателістичній виставці 2008 р. у Чернівцях) та Олега Поливка «Тарас Шевченко в монументальній скульптурі».

Найбільшим за обсягом (матеріали розміщені на 80 аркушах) є спільний виставковий матеріал почесного філателіста АсФУ Валерія Матвєєва, Богдана Хаварівського та Юрія Ковалькова під назвою «В сім’ї вольній, новій».

Цікавий експонат заслуженого філателіста АсФУ Юрія Максим’яка «Лауреати Шевченківської премії», який був також нагороджений на Національній філателістичній виставці у Чернівцях (2008 р.) бронзовою медаллю, автором виставляється  цього разу значно доопрацьованим.

Слід зазначити, що серед розмаїття філателістичного матеріалу будуть представлені всі офіційні поштові мініатюри, присвячені Тарасові Шевченку, емісія яких здійснювалася в Україні, Болгарії, Грузії, Парагваї, СРСР та Чехословаччині.

Гості та відвідувачі музею зможуть взяти участь у клубному спецпогашені поштових відправлень з цієї нагоди та поповнити свої колекції новими випусками філателістичної продукції України.

Офіційне відкриття виставки відбудеться 1 березня 2011 р. о         15-00 год. в приміщенні Тернопільського обласного комунального краєзнавчого музею, що на майдані Мистецтв, 3 обласного центру.

Коментарі вимкнені.