Донецькі хори співали на святі з нагоди 25-ти річчя співочого поля у Тернополі

20-21 серпня у Тернополі з нагоди 25-ти річчя співочого поля та 20-тої річниці Незалежності України відбулося всеукраїнське свято народної творчості «Молюсь за тебе, Україно!». Народні аматорські, хорові колективи з усієї Тернопільської області, Луцька, Львова, Чернівців, Рівненської та Донецької областей виконували українські пісні на оновленому співочому полі. В рамках святкування у парку Національного відродження проходило свято народних ремесел та фольклору «Тернопільські обереги-2011». Свою майстерність рукоділля, вишивки, фольклорних експозицій представляли умільці міста та області. Участь у святкуванні взяв міський голова Сергій Надал.

Святкова атмосфера заполонила алеї Парку Національного відродження. Тут демонстрували свій мистецький доробок майстрині з усіх районів краю та м.Тернопіль. На малій сцені обрядові колективи дарували увазі глядачів інсценізації традиційних обрядів та звичаїв, які побутують у їхніх селях та містечках.
Тішили своє творчістю троїсті музики.

Тисячі глядачів мали нагоду спостерігати й за чудовим мистецьким дійством, яке відбувалося на головній сцені Співочого поля. Тут виступали численні колективи Тернопільщини, а також з гості з Рівненщини, Чернівеччини, Волині, Івано-Франківщини, Львівщини, Херсонщини, Миколаївщини та м.Київ.

Особливо натхненно звучали пісні у виконанні Національного академічного народного хору імені Григорія Верьовки.

Свято не залишило байдужим нікого – свідченням цього є те, що до завершення виступів на Співочому полі фактично не було вільних місць для сидіння, і глядачі стоячи, оплесками зустрічали виконавців.

 

Коментарі вимкнені.