“Джура-фест” у Тернополі вже став традиційним

Цьогоріч у ньому беруть участь понад сорок видавництв з усієї України. Нинішня його програма насичена та цікава. У ній присутні зустрічі з письменниками, найрізноманітніші презентації, заходи та акції, а також авторські концерти, родзинка тернопільської книжкової ярмарки – вечір співаного слова «Барди України» тощо. Про це повідомили журналістам організатори «Джура-фесту» під час прес-конференції.

Відповів на запитання представників засобів масової інформації й голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда. «Цьогоріч обласна рада не лише долучилась до проведення  цього масштабного свята книги, а й попередньо провела ряд широкомасштабних акцій, – підкреслив очільник облради.- Місяць тривав на Тернопільщині проект «Подаруй дитині книгу», в рамках якого було зібрано понад 11 тисяч україномовних книг для дітей сиротинців та інтернатів області. Найбільш активних його учасників буде відзначено під час офіційного відкриття книжкового фестивалю.

Особливі враження у конкурсного журі викликали дитячі роботи, надіслані до обласної ради під час конкурсу малюнків «Українська книга сьогодні». Таких робіт було понад двісті. Вже визначено переможців у двох вікових категоріях. Сьогодні під час церемонії відкриття «Джура-фесту» вони також отримають нагороди.

Тож щиросердно вітаю усіх із відкриттям цього прекрасного свята книги! Адже такі заходи характеризують край як привабливий та перспективний,  а його мешканців як освічених, інтелігентних, культурних людей.

Переконаний, що дні, впродовж яких триватиме фестивальна програма, будуть цікавими та багатими враженнями і спілкуванням між видавцями та авторами книг, а головне – читачами», –  сказав на завершення Олексій Кайда.

Учасники прес-конференції вирішили  найближчим часом видати у вигляді фотоальбому або збірника плакатів роботи учасників конкурсу малюнків та запросили тернополян та гостей міста до участі в імпрезі.

 

Коментарі вимкнені.