Едуард Романюта зможе поїхати на Євробачення, якщо сам себе профінансує

Представник України на “Євробаченні” повинен буде самостійно профінансувати підготовку свого виступу і участь у цьому пісенному конкурсі. Про це заявив на прес-конференції генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф, – повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

“Моя принципова думка – фіналіст – представник України на “Євробаченні” повинен брати всі витрати з підготовки свого виступу і участі у конкурсі на себе. “Перший національний” не повинен витрачати державні гроші на виконавця, який є комерційним проектом. Якщо через відсутність грошей або з іншої причини учасник, який посів перше місце в нацвідборі, не зможе поїхати у Дюссельдорф, замість нього поїде виконавець, який посів друге місце”, – заявив гендиректор НТКУ Є.Бенкендорф.

Нагадаємо, до фіналу національного відбору на “Євробачення” пройшли 19 виконавців: Олексій Матіас, Злато Огневич, Міка Ньютон, Джамала, EL Кравчук, Едуард Романюта, Дарія Медова, Віталій Галай, Анастасія Приходько, група “Bahroma”, Владислав Левицький, Деніс Повалій, Шаніс, група “Перли”, Іван Березовський, Тетяна Воржева, Олена Корнеєва, тріо “Zакльопки”, Міла Нітіч.

Жеребкування, яке визначить порядок виступу фіналістів, відбудеться сьогодні ввечері у прямому ефірі “Першого національного”, а 26 лютого в ефірі ток-шоу “Шустер Live” з 20:30 до 23:30 глядачі зможуть побачити виступи всіх конкурсантів і проголосувати за них.

Цього року правила голосування за конкурсантів під час фіналу нацвідбору дещо змінилися. Голосування за переможця проходитиме так: 45% – голоси журі, 45% – SMS-голосування, 10% – голосування на сайті нацвідбору.

Голосування почнеться з перших секунд фінального гала-концерту, о 23:00 лінії для SMS-голосування будуть закриті, а голосування на сайті закінчиться о 20:00. Хто став переможцем українського національного відбору на “Євробаченні 2011”, стане відомо у 23:20.

Коментарі вимкнені.