Генерал-майор міліції Федір Бортняк не до кінця задоволений роботою своїх підлеглих у районах


Начальник УМВС в області генерал-майор міліції Федір Бортняк провів майже півторагодинний прямий зв’язок з жителями краю. Головний міліціонер відповів на запитання краян та журналістів обласної газети “Свобода”, які, передусім, стосувалися змін чинного законодавства щодо технічного огляду автомобілів, громадянської позиції правоохоронців, очікуваного скорочення у лавах МВС, а також на інші запитання, які мають певний резонанс серед громадськості нашого краю.

Редактор Козівської районної газети «Вільне слово» Степан Шкарабан поцікавився, чи задоволений генерал роботою своїх підлеглих у районах? Мова йшла і про дільничних інспекторів, які сьогодні обслуговують, буває, 10-12 населених пунктів…

– Я ніколи не можу бути до кінця задоволений роботою своїх підлеглих у районах. І не тому, що там працюють недобросовісні керівники. Навпаки, усі вони віддаються роботі сповна, не рахуючись із часом. Одна з причин мого невдоволення – якісна реалізація вимог, які нині ставить МВС України до нашої роботи. На жаль, свідомість окремих працівників не досягла того рівня, де б уважне та ввічливе ставлення до простої людини з її проблемами було основою роботи кожного міліціонера.
Щодо служби дільничних інспекторів міліції. Це одна з основних міліцейських ланок, яка безпосередньо працює з людьми. До речі, через тиждень після мого призначення на посаду, вручив ключі від службових авто саме підрозділам дільничних в усіх районах області. Багато чого у плані матеріально-технічного забезпечення було зроблено й згодом. Розумію, що цього недостатньо. Рано чи пізно, ми повернемося до практики минулого, коли дільничний інспектор утримувався за рахунок колгоспу та обслуговував один чи два-три населених пункти сільської ради. У 2002-2003 роках ми започаткували добру справу: у деяких селах створили своєрідні штаби правопорядку. Суть полягала в тому, що в одному приміщенні і проживав, і працював дільничний інспектор або як його називали шериф. Власне сьогодні на цю тему веду мову з головами райдержадміністрацій, районних, сільських рад. У селах є будинки, які пустують. Спільними зусиллями ми могли б відремонтувати їх, обладнати робочі кабінети дільничних інспекторів засобами зв’язку, забезпечити автотранспортом. І жителі цих сіл будуть знати, до кого звертатися. Бо для людини важливо вчасно отримати допомогу. Певні розуміння у цьому плані вже є.

Водночас, дільничні інспектори повинні мати юридичну освіту, могти людині щось фахово підказати, порадити, зарадити конкретно.

Коментарі вимкнені.