Хто отримує найбільшу зарплату в Україні

Кадровий портал “HeadHunter Україна” склав рейтинг найбільш високих зарплат в січні. Минулого місяця, як і протягом усього 2010 року, найбільш високооплачуваними залишаються генеральні директори. Якщо за підсумками минулого року середня зарплата по цій позиції становила 40 тис. грн, то в першому місяці 2011 року вона становить близько 50 тис. грн.

Як повідомляє портал “Дело”, до списку лідерів топ-10 високооплачуваних професій потрапили ІТ-директори і директори з персоналу із зарплатами 25 і 20 тис. грн відповідно.

З початком нового року зросли зарплати найбільш дефіцитних ІТ-фахівців. Українські компанії готові платити C++ і PHP-девелоперам в середньому 15 і 9 тис. грн на місяць відповідно. Для порівняння, у минулому році середня зарплата на позиції C++ developer становила 13,6 тис. грн, а PHP-шників – 7,5 тис. грн.

У січні зменшилася середня зарплатна пропозиція для фінансових директорів. Якщо за підсумками 2010 року вони заробляли 25 тис. грн, то зараз їм пропонують майже вдвічі менше – 15 тис. грн. Зарплати бренд менеджерів залишилися без змін – в середньому 8 тис. грн.

Як зазначають експерти HeadHunter, українські компанії вважають за краще не афішувати свої зарплатні пропозиції на сайтах з працевлаштування.

В Україні лише 20% роботодавців публікують пропозиції по заробітній платі. Для порівняння, у Росії цей показник становить 60%, а у Великобританії – 90%.

Коментарі вимкнені.