Іноземцям пропонуватимуть у Тернополі вкладати гроші в астрономічну обсерваторію, гідроелектростанцію і яхт-клуб

Іноземцям презентують Тернопіль. Про переваги нашого міста, його інвестиційний, економічний та культурний потенціал розповідатимуть у Києві 10 березня в Американській Торгово-промисловій палаті в Україні. У міській раді сподіваються, що захід відвідають представники близько 50 держав світу.

Підготували презентацію міське управління стратегічного розвитку і Фонд розвитку Тернополя імені Володимира Лучаковського.

Владислав Стемковський, радник міського голови: «Головна ідея – представити місто для потенційних іноземних інвесторів і послів, які б могли за 10-15 хвилин сформувати для себе певну уяву про місто. Ми хочемо показати показати його сильні сторони, переваги. 10% від площі Тернополя займають озеро і парки. Цим треба гордитися. Потрібно показувати пропозиції та певні бізнес-проекти для можливих інвесторів. Це сприятиме створенню нових робочих місць».

Іноземцям запропонують вкладати гроші в «острівок Маленька Венеція», астрономічну обсерваторію, гідроелектростанцію, яхт-клуб та чимало інших інвестиційних проектів.

Владислав Стемковський, радник міського голови: «Є різні проекти: ті, які мають по декілька місяців, а також такі, які мають по декілька років. Жоден із цих проектів не опрацьований до кінця. Місто не є господарюючим суб’єктом в даній ситуації – місто є лише інформатором для тих інвесторів, які будуть цікавитися цим предметно».

Завдяки інвестиціям у Тернополі не тільки зможуть реалізувати бізнес-проекти. Це допоможе навести лад у благоустрої міста, переконані в міськраді.

Леонід Бицюра, заступник міського голови з гуманітарних питань: «Ми порахували, скільки видатків мало би піти на реконструкцію набережної: це сума до 100 мільйонів гривень. І це розрахунки минулої каденції. Таких коштів – при тому, що бюджет Тернополя складає 600 мільйонів гривень – ніколи не буде».

У міській раді сподіваються, що надходженню інвестицій до Тернополя сприятиме проведення в Україні футбольного чемпіонату Євро-2012, оскільки в нашому місті базуватиметься одна з команд-учасниць, – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.