Перші за 10 років збори ВАТ “Тернопільобленерго” – зірвані

Збори акціонерів енергопостачальної компанії ВАТ “Тернопільобленерго”, призначені на 4 березня 2011 року, не відбулися через судову заборону, –  повідомляє Інтерфакс.

У той же час в обленерго не стали уточнювати деталі судової заборони.

Порядок денний зборів акціонерів “Тернопільобленерго” містила питання про зміну складу наглядової ради, ревізійної комісії та виконавчого органу суспільства, а також внесення змін та доповнень до статуту і внутрішні нормативні документи АТ.

Акціонери також планували затвердити фінансову звітність і порядок розподілу прибутку (покриття збитків) за 2000-2010 роки.

Як повідомлялося, акціонерам “Тернопільобленерго” в останній раз вдалося провести збори у 2000 році.

При цьому заплановане на 21 жовтня 2010 збори також не відбулися з-за судової заборони. Тоді представникам НАК “Енергетична компанія Україна “(власник 50,999% акцій) було відмовлено в реєстрації у зв’язку з ухвалою районного суду Запоріжжя, який заборонив будь-яким фізичним і юридичним особам проводити реєстрацію акціонерів енергокомпанії, а також
здійснювати підрахунок голосів та вчиняти інші дії щодо проведення загальних зборів акціонерів.
“Тернопільобленерго” експлуатує розподільні електричні мережі,
розташовані на території Тернопільської області, надає послуги з
транспортуванні та постачанні електроенергії.

Державі в особі Національної акціонерної компанії “Енергетична компанія Україна “належить 50,999% акцій” Тернопільобленерго “, Bikontia Enterprises Limited – 24,99%, Larva Investments Limited (обидві – Кіпр) – 15,1% акцій.

Чистий збиток “Тернопільобленерго” в 2010 році за українськими стандартами бухгалтерського обліку зріс у 2,2 рази в порівнянні з 2009 роком – до 11746 тисяч грн. Чистий дохід у минулому році збільшився на 14,2% – до 460 967 000 грн, тоді як валовий прибуток скоротився на 8,6% – до 21997 тисяч грн.

Коментарі вимкнені.