Кабельні мережі Західної України продовжують купувати Чеські компанії

Антимонопольний комітет дозволив групі компаній ТОВ «ОДЕК» (м. Львів) купити 100% статутного капіталу луцького кабельного оператора «Завжди Хороший Продакшн».

Приватне підприємство «Завжди Хороший Продакшн» отримало ліцензію провайдера програмної послуги у Луцьку у Нацраді з телерадіомовлення у травні 2007 року.

ТОВ «ОДЕК» контролюється чеським інвестфондом PPF Investments. Його ключовий акціонер – Петер Келлнер – є також міноритарним акціонером міжнародної медійної корпорації Central EuropeanMedia Enterprises Ltd.CME), яка до 2009 р. контролювала українську телевізійну групу «1+1». PPFI працює у Центральній і Східній Європі, а також в Азії.

У березні 2007 р. PPF Investments заснувала українську дочірню компанію – «ОДЕК». У грудні 2007 р. – січні 2008 р. «ОДЕК» зміцнилася на львівському ринку кабельного телебачення. Вона купила там 4 місцеві кабельні оператори: «Маску», «Піон», «Дністер» і «Селену», а також провайдера інтернет-послуг – компанію «Лініятел». Наступним кроком чехів стала купівля запорізьких операторів «Інн-Ком» і «Контракт Сід». У серпні 2008 р. до групи компаній «ОДЕК» приєдналися чернівецька кабельна мережа «КТМ» і тернопільські оператори – «Густав» та «Тернопільські телесистеми». Трохи пізніше в Чернівцях була куплена кабельна мережа «Телекомінформ». Також «ОДЕК» вийшла на ринки кабельного ТБ невеликих міст на заході України: Трускавця, Добротвора, Теребовлі, Волочиська і Кременця. У березні 2009 р. група компаній «ОДЕК» придбала великого оператора у Запоріжжі – компанію «КТС», – пише IPLIFE.

Відтак, чехи з кінця 2007 р. придбали в України більше 20 невеликих телекомунікаційних компаній, більшість з яких надають населенню послуги кабельного ТБ, але є й інтернет-оператори. Про суму інвестицій чехи не повідомляють, однак експерти ринку, судячи з кількості і розмірів придбаних компаній, сходяться на думці, що PPF Investments вклав в українські активи не менше $ 50 млн.

Коментарі вимкнені.