Кличко програє Хею?

Поєдинок між Володимиром Кличком і Девідом Хейєм в Гамбургу – подія року в боксі й кульмінація кар’єри для українця. Парадокс однак у тому, що експерти вважають перемогу Кличка невигідною для нього й для боксу.

Коли пізно ввечері в суботу, 2 липня, на ринг гамбурзької HSV-арени вийдуть 35-річний український боксер Володимир Кличко і його 30-річний британський суперник Девід Хей, то на місцях вболівальників гарантовані 45 тисяч глядачів. А по телебаченню, як очікується, за боксерським поєдинком року слідкуватимуть сенсаційні півмільярда людей, – повідомляє Deutsche Welle.

Кличко-молодший і Хей битимуться за титул чемпіона за версією WBA. Це – єдиний з чотирьох найпрестижніших трофеїв світового боксу, якого поки немає у братів-боксерів. Володимир вже є чемпіоном за версіями IBF та WBO, а його старший брат Віталій  має чемпіонський титул WBC.

Клички «випотрошили» ринок боксу

Тобто, з одного боку, для Кличків от-от може здійснитися давня мрія. Але з іншого – після такої перемоги для них же передусім настане справжня пустота, попереджають експерти. Своїми успіхами українці вже здавна відлякують потенційних суперників. Хея вважають нині єдиним боксером, який здатен «приборкати» їх. І якщо Кличко його переможе, то, прогнозують фахівці, упродовж багатьох років йому важко буде знайти нового суперника.

Колишній німецький чемпіон Свен Оттке уже досить довго критично спостерігає за розвитком справ у вищому ешелоні боксу. «За минулі роки багато таких собі товстунів вилізали на ринг проти Кличків просто для того, що добряче заробити», –  розповів Оттке німецькій газеті Berliner Morgenpost. Схожої думки дотримується і автор статті у тижневику Der Spiegel, який вважає, що перемога Хея була б кращою для світового боксу.

Клички просто «випотрошили» весь світовий ринок боксу, переконані експерти в Німеччині. Перспективний кубинець Одлан’єр Соліс опинився в лікарні після бою з Віталієм. Нігерієць Семуель Пітер після поразки в двобої з Володимиром стоїть фактично перед кінцем кар’єри. Колишнім чемпіонам Миколі Валуєву (Росія) та Руслану Чагаєву (Узбекистан) ніяк не дадуть спокій травми. А кар’єра олімпійського чемпіона Олександра Повєткіна ніяк не набере обертів.

Хей має потенціал перемогти

Саме тому багато хто з експертів сподівається на те, що в суботу переможе таки Хей. Адже в такий спосіб іншим потенційним претендентам на чемпіонське звання додасться мужності поборотися за престижні титули. Британський боксер має достатній потенціал для перемогою «Якщо в нинішній ері боксу і є спортсмен, який міг би перемогти Володимира Кличка, то це – саме Девід Хей», – переконаний зокрема екс-чемпіон, а нині ще й телевізійний коментатор бокс-поєдинків Леннокс Льюїс.

За статистикою, Володимир Кличко провів уже 58 професійних поєдинків у надважкій ваговій категорії, з них він отримав перемогу в 55 двобоях. На рахунку в Девіда Хея – 26 професійних боїв і 25 перемог.

 

-1 thoughts on “Кличко програє Хею?

  • 00:18 | 2.07.2011 о 00:18
    Permalink

    Хей всрається. Потім вже буде скучно. Бо немає наразі претендентів.

  • 09:08 | 2.07.2011 о 09:08
    Permalink

    Хай Клички перемагають.. досягнуть мети, ввійдуть в історію. І скучати не будуть то факт, їм є чим зайнятись.

Коментарі вимкнені.