Корови та коні без документів будуть утилізовані

Визнати небезпечною продукцією та утилізувати 8 півтуш коней та 6 півтуш великої рогатої худоби загальною вагою понад півтори тисячі кілограм  та 55 кілограм субпродуктів, – таке рішення було прийнято під час засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної  комісії при облдержадміністрації, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Василь Коломийчук.

За словами начальника відділу ветеринарної міліції з проведення карантинних ветеринарних заходів УМВС України в Тернопільській області Богдана Табаки 25 лютого цього року карантинна міліція виявила порушення ветеринарного законодавства на бойні у місті Збаражі – ТОВ «Бекон-Січ». Забій тварин був здійснений без відома ветлікаря у темну пору доби. Документи, представлені власником, не відповідали дійсності, а відтак неможливо було ідентифікувати забитих тварин, яких привіз приватний підприємець з Рівного. Мясотуші невідомого походження були вилучені з обігу та передані на зберігання у холодильну камеру ТОВ «Бекон-Січ».

Члени Державної надзвичайної протиепізоотичної  комісії при облдержадміністрації відзначили грубе порушення правил забою тварин директором бойні Віталієм Дзюбиком. Відповідно до чинного законодавства, зокрема Закону України «Про ветеринарну медицину» та Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів, правил перед забійного ветеринарного огляду і ветеринарно-санітарної експертизи м’яса та м’ясних продуктів», забороняється переміщення коней та ВРХ без ідентифікації, а також їх забій без відома ветлікаря.

Було прийнято рішення продукцію невідомого походження визнати небезпечною та утилізувати за рахунок заготовача, а місце її зберігання продезінфікувати.

Також одноголосно було підтримано пропозицію директора регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини Миколи Мусієнка щодо проведення забою тварин лише у світловий день.

Коментарі вимкнені.