«Козлівський цегельний завод» можливо відновить роботу

У с.Козлів Козвівського району Валентин Хоптян оглянув виробничі потужності ВАТ «Козлівський цегельний завод» та зустрівся із директором підприємства Валерієм Слободянюком.

Дане підприємство розпочало роботу у 1965 році. Виробничі потужності випуску цегли складали 55 тис. штук на добу або 20 млн. штук в рік. Працювало 170 чоловік.

У зв’язку з відсутністю ринку збуту продукції та впливу фінансової кризи, з вересня 2009 року ВАТ «Козлівський цегельний завод» не працює. Як повідомив його керівник – нині підприємство вивчає ринок та шукає шляхи збуту продукції.

У 2008 році розпочато будівництво нового цеху потужністю виробництва 40 млн. шт. в рік. Загальна вартість будівництва та обладнання становить біля 4 млн. дол. США. На даний час в будівництво та в закупівлю обладнання вкладено біля 2 млн. дол. США. Очікується, що при запуску виробництва нового цеху економія енергоносіїв на виробництво промислової продукції складе біля 40,0 %.

А тим часом підприємство не працює. Заборгованість із виплати заробітної плати на ВАТ «Козлівський цегельний завод» становить 214 тис.грн.

Валентин Хоптян, оглянувши підприємство, наголосив, що варто відновити його роботу та забезпечити належні робочі місця і налагодити випуск конкурентноспроможної продукції. Керівник області наголосив, що влада допомагатиме у вирішення усіх виробничих та технічних питань , що виникатимуть у процесі запуску заводу.

Коментарі вимкнені.