Лауреати “Grammy”: тріумф “Lady Antebellum” і Леді Гага в яйці

У Лос-Анджелесі стали відомі володарі щорічної премії “Grammy”, якою Американська академія звукозапису 53-ій раз відзначила вищі досягнення у музиці за підсумками року. Лідером за кількістю номінацій цього року був репер Емінем, однак із потенційних десяти “грамофонів” отримав лише два, зокрема за найкращий реп-альбом – “Recovery”.

Найкращим альбомом 2010 року названий “The Suburbs” рок-групи “Arcade Fire”. У цій номінації вони обійшли “Recovery” Емінема, “Need You Now” групи “Lady Antebellum”, “The Fame Monster” Леді Гага, “Teenage Dream” Кеті Перрі.

Найкращим записом року визнана “Need You Now” тріо “Lady Antebellum”. Крім того, ця балада стала найкращою піснею року, а однойменна пластинка стала найкращим кантрі-альбомом року.

Леді Гага народжена, щоб епатувати публіку. На червоній доріжці вона з’явилася у гігантському яйці, яке урочисто несли кілька помічників, одягнутих у золоті костюми. Фотографи, що зібралися, так і не побачили співачку, а її супроводжуючі пояснили, що зірка поки перебуває в “інкубаційному періоді”. З яйця Леді Гага “вилупилася” вже на сцені. Вона отримала “Grammy” за “Найкращий жіночий вокал у поп-музиці”, “Найкраще музичне відео” (“Bad Romance”) і “Найкращий вокальний поп-альбом” (“The Fame Monster”).

“The Resistance” групи “Muse” визнаний найкращим рок-альбомом року.

Девід Гуетта отримав “грамофон” за найкращий ремікс – “Revolver” (David Guetta’s One Love Club Remix).

Співачка Ріанна була відзначена у номінації “Найкращий танцювальний запис” із композицією “Only Girl (In The World)”.

Співак Ашер отримав нагороди за найкращий R&В-альбом (“Raymond V Raymond”), а також за найкращий чоловічий R&В-вокал (“There Goes My Baby”).

Альбом “Take Your Pick” Леррі Карлтона і Така Мацумото нагороджений як найкращий поп-інструментальний альбом року.

У номінації “Найкращий новий виконавець року” перемогла джазова американська співачка Есперанца Спелдінг, яка обійшла канадців Джастіна Бібера і Дрейка.

Усього премія вручається у 109 номінаціях.

http://news.liga.net

Коментарі вимкнені.