Ліна Костенко написала дві нові книги

Українська поетеса-шістдесятниця Ліна Костенко, яка в 2010 році випустила свій перший роман у прозі Записки українського божевільного, завершила роботу над двома новими книгами.

Поетеса написала Чорнобильські повісті і другу частину трилогії Записки українського божевільного, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на перекладача Дмитра Дроздовського.

“Ліна Василівна багато працює, тому що люди чекають на нові твори і дуже її поважають. Багато що вже написано. В кінці цього року повинна вийти друга частина Записок українського божевільного, написана вже від жінки, і Чорнобильські повісті. Вони написані, вони готові і навіть відредаговані . Тепер їх треба видати “, – сказав він.

Нагадаємо, що в грудні 2010 року вийшла перша за останні 20 років нова книга Ліни Костенко і її перший прозовий роман – Записки українського божевільного. Він є першим томом майбутньої трилогії.

25 січня 2011 Ліна Костенко вирушила у Всеукраїнський тур в підтримку книги. 31 січня Ліна Костенко зустрілася з киянами. Вечір, що відбувався у театрі ім. Івана Франка, викликав повний аншлаг. Апофеозом творчого туру Ліни Костенко стала зустріч у Харківському оперному театрі, на якій були присутні близько 2 000 читачів, ще понад 1 000 не змогли потрапити до зали.

Проте напередодні творчих вечорів у Кривому Розі, Острозі та Львові письменниця раптово перервала тур. Видавці пояснили це “провокаційними інсинуаціями деяких львівських письменників, журналістів і діячів театру”.

19 березня Ліні Костенко виповнився 81 рік.

Коментарі вимкнені.