Мер Тернополя збудує в місті дві ГЕС та три тротуари з підігрівом

Діючий міський голова використовує напрацювання попередника. Про намір збудувати в Тернополі гідроелектростанцію мер міста повідомив під час підписання програми співробітництва з Технічним університетом. Певні розробки в цьому напрямку вже є, каже Сергій Надал. Залишилося тільки знайти кошти, – повідомляє ІНТБ.

За словами директора науково-виробничого інституту перспективних технологій Григорія Химича, гідроелектростанцій має бути дві: одна мікрогідроелектростанція в парку «Топільче» та інша – міні-ГЕС на дамбі Тернопільського ставу. Проект по першій ГЕС уже виконаний.

Григорій Химич: «Потужність мікро-ГЕС сягатиме 5 кіловат. Міні-ГЕС вироблятиме електроенергію потужністю до 300 кіловат. Це досить велика потужність, завдяки якій може нормально працювати громадський заклад, і частково можна освітити сам парк «Топільче»».

Проте гідроелектростанція – не єдине, що хоче запровадити міська рада спільно з технічним університетом. Проектанти планують перевести громадський транспорт Тернополя на карткову систему проїзду, створити бібліотеку з електронною базою даних, відкрити україно-французький ліцей, підвести WiFi-зони в місті до Чемпіонату Євро-2012 та ще багато чого незвичного.

Не забув міський голова і про свою передвиборчу обіцянку. Перші три тротуари з підігрівом у Тернополі обіцяють встановити ще цього року. Залишилося тільки відшукати не надто дорогі вітчизняні технології, каже Сергій Надал.

Коментарі вимкнені.