Міліціонери переконують, що зупинка автобуса “нашоукраїнців” не мала політичного підтексту

Делегацію Тернопільської «Нашої України» не пускають до Києва на з’їзд. Про це повідомив голова обласної організації партії Петро Мандзій. Він розповів, що в ніч з 26 на 27 квітня на виїзді з Тернополя на посту ДАІ був зупинений автобус із 46 делегатами, які прямували на з’їзд до Києва. Серед делегатів було 4 депутати обласної ради на 10 депутатів районних рад.

«Міліціонери завели водія автобуса у приміщення посту ДАІ і утримували там протягом 30 хвилин, залякуючи його. Паралельно з цим власника транспортної фірми, яка здійснювала перевезення, о 1 годині ночі викликали до керівництва району «для профілактичної бесіди. Більше того, вже сьогодні зранку його викликають в ОДПА для продовження бесіди», – розповів Мандзій.

Після втручання депутатів обласної ради представники ДАІ випустили водія, однак той під впливом тиску міліції їхати далі відмовився.

«Частина делегатів все-таки добереться на з’їзд іншими видами транспорту, однак основна частина Тернопільської делегації через перешкоджання міліції не зможе взяти участь у з’їзді», – додав голова обласної «Нашої України».

Правоохоронці стверджують, що зупинка транспортного засобу не мала якогось політичного підтексту, її було проведено згідно встановлених норм. Інспектори дорожньо-патрульної служби ВДАІ перевірили документи у водія автобуса, який перевозив людей у нічний час. Згідно спільного наказу МВС України, Міністерства транспорту та зв’язку від 2006 року існує вимога про заборону пасажирських перевезень з 22-ї години вечора до 6 ранку. Подібне дозволено рейсовому транспорту, а також автобусам, обладнаним спеціальними пристроями контролю роботи часу водіїв.

З метою з’ясування дотримання водієм встановлених вимог, працівники міліції перевірили законність та підстави перевезення пасажирів у нічний час. Відтак співробітники ДАІ дозволили подальший рух автобусу, яким їхали делегати.

 

Коментарі вимкнені.