Мотиви начальника управління торгівлі щодо заборони продажу алкоголю – незрозумілі

Чергова, сьома сесія Тернопільської міської ради не принесла й, врешті решт, не могла принести якихось несподіванок: більшість мандатів, як і крісло міського голови, – у представників ВО «Свобода». Відтак, цікавість викликає не саме голосування, а питання та рішення, які приймаються депутатським корпусом.

Практичним питанням стало рішення про заборону продажу пива, слабоалкогольних та алкогольних напоїв у місті з 22:00 до 08:00 год. Рішення вступило в силу 13.04.11р. і стосується усієї торговельної мережі міста Тернополя, за винятком кафе та ресторанів. За словами міського голови Тернополя Сергія Надала, воно покликане «зменшити кількість злочинності, ДТП, крадіжок, бійок, які кояться в нічний час у стані алкогольного сп’яніння».

Цікавий нюанс: проект рішення підготували й подали депутат Михайло Головко, який очолює громадську організацію «Твереза Тернопільщина», та начальник міського управління торгівлі Василь Хомінець. Якщо мотиви першого абсолютно зрозумілі, то начальника управління торгівлі – не зовсім.

Довідка:
Моніторинг роботи Тернопільської міської ради та міського голови здійснюється в рамках проекту ГМ ОПОРА з громадського демократичного моніторингу новообраних органів місцевого самоврядування у 15 громадах країни.

Координатор кампанії демократичного моніторингу в Тернополі
Святослав Липовецький

 

Коментарі вимкнені.