На базі ТДМУ відбулося засідання міжвідомчої комісії з реформування медичної галузі

На базі Тернопільського державного медичного університету ім. І.Я.Горбачевського відбулося засідання міжвідомчої комісії з реформування, структуризації медичної галузі та вироблення концепції розвитку охорони здоров’я в Тернопільській області.

Відбулося обговорення урядового проекту реформування охорони здоров’я області.

Засідання вів ректор Тернопільського державного медичного університету ім. І. Я. Горбачевського Леонід Ковальчук  – голова постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань охорони здоров’я, сім’ї, материнства і дитинства, голова міжвідомчої комісії.

В роботі засідання взяли участь начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Михайло Буртняк та заступник начальника головного управління охорони здоров’я Любомир Синоверський.

Як зазначив Леонід Ковальчук, в цілому бачення реформування галузі в Тернопільській області в уряді збігається з пропозиціями міжвідомчої комісії.

Начальник ГУОЗ Михайло Буртняк повідомив комісію про те, що робота з реформування в області вже триває, видано Наказ про створення центрів первинної медико-санітарної допомоги, призначено керівників.

Під час обговорення було зазначено необхідність внести певні доопрацювання в концепцію реформування галузі області, такі, як удосконалення змін в медицині м. Тернополя, завдань госпітальних округів. Зміни в галузі потребують роз’яснень на місцях, обґрунтувань рішень щодо призначення лікарень. Необхідним є і винесення питань реформування охорони здоров’я області на обговорення населенню.

Чималу увагу під час засідання комісії було приділено забезпеченню сільського населення стоматологічною допомогою, а також зазначено, що значного розвитку і удосконалення отримають приймально-діагностичні відділення.

Члени комісії вносили свої пропозиції щодо доопрацювань в окремих пунктах проекту.

Коментарі вимкнені.