На фестивалі «Республіка» у Кам’янці-Подільському був «тернопільський день»


З 16 по 18 вересня у місті Кам’янець-Подільський пройшов фестиваль Республіка Anti-Money fest. Фестиваль, зокрема, організовано з метою збільшити приплив туристів до цього старовинного міста.

Триденний концерт відомих гуртів України та Росії проводився у старовинній Фортеці. На закінчення кожного фестивального дня можна було спостерігати масовий запуск небесних ліхтариків.

У старовинному місті розмальовували стіни

Другий день фестивалю став особливий для тернополян. Виступ розпочинав гурт з Борщова «Медовий Полин», та тернопільські гурти – «Ті, що падають в гору» і «Nameless». Саме тернопільські команди задали тон подальшого концерту, який закінчив не менш відомий гурт, виходець з Тернополя, «С.К.А.Й.». Суботу можна було вважати дійсно тернопільським днем.
Окрім музичних гуртів, у місті працюють художники, які ще до кінця тижня будуть прикрашати стіни будівель Кам’янця-Подільського своїми роботами (деякі з них ви можете побачити у нашому фото звіті). До речі, як запевняють організатори, усі зібрані ними кошти підуть на фарбу для цих художників, які теж з’їхалися з різних куточків України, Росії та Білорусії.
У місто приїхало також багато шанувальників творчості митців. Гості жили у безкоштовних наметових містечках під самісінькою фортецею. Гостей приємно здивували організатори,  які, незважаючи на те, що у Кам’янці-Подільському це перший фестиваль такого рівня, змогли передбачити такі питання, які не змогли вирішити організатори інших, уже не молодих фестивалів західної  України, а саме: транспорт, адже, як виявилось, виїхати з Кам’янця набагато складніше, ніж заїхати. Для прикладу: останній автобус до Тернополя їде з автовокзалу о 16:45, а до Хмельницького в 20:30, фестиваль же закінчувався о 23:00. Організатори домовились з перевізниками, і в останній день фестивалю, для тих, хто попередньо зареєструвався, було надано автобуси, отож, добратись до дому було зовсім не складно.

Звук поправили «звукачі» гурту «С.К.А.Й.»

Єдине, що постійно підводило учасників «фесту» – це звук. Чи то через погане обладнання, чи то через недостатню обізнаність персоналу… Дехто з музикантів висловлювався навіть доволі грубо: «За таку роботу – треба відривати руки», адже деякі з цих проблем довелося ліквідовувати звукорежисеру та технікам  групи  «С.К.А.Й.». Втім, «скаї» поправили звук тільки у другий день, у перший – він ще досить «кульгав».  Непорозуміння виникли також із саундчеком. Проби звуку довелось робити безпосередньо на концерті, а не перед ним, як це відбувається усюди.

 

–         Це питання вже більше до організаторів, аніж до музикантів, – каже Андрій, який перебуває на фестивалі, –  але їм можна це пробачити,  бо фестиваль проводився вперше, і всі недоліки можна списати на недосвідченість. Проте ці недоліки компенсувались різноманіттям чудових музичних гуртів різних стилів.

 

Минуле літо було насичене фестивалями, але «Республіка» була справжнім бонусом для любителів різноманітних подорожей та хорошої музики. Можна сказати, що це найкращий фестиваль осені з кількох причин: по-перше це єдиний фестиваль осені; по-друге, по своїй унікальності, подібних «фестів» на західній Україні просто не існує.

Цьогорічні гості Кам’янця-Подільського впевнені: наступного року можна сміливо збирати речі і їхати на Республіку, і вбити тим самим двох зайців одразу: побачити чудовий Кам’янець-Подільський, та побувати на хорошому фестивалі з хорошою музикою.

Текст: Алоізій Карамболь

Фото: Аня Реброва


 

 

-1 thoughts on “На фестивалі «Республіка» у Кам’янці-Подільському був «тернопільський день»

  • 15:31 | 19.09.2011 о 15:31
    Permalink

    “З 16 по 18 жовтня у місті Кам’янець-Подільський пройшов фестиваль Республіка Anti-Money fest.”
    Карамболі,а в якокому тойво було році?

  • 18:49 | 19.09.2011 о 18:49
    Permalink

    Шкода, шо Алоізій не виступав

  • 23:51 | 19.09.2011 о 23:51
    Permalink

    антиманіфест, а вхід 100 грн (

    • 06:40 | 20.09.2011 о 06:40
      Permalink

      а звідки, на твою думку, організатори мали взяти кошти на розмалювання будинків?

  • 16:10 | 24.09.2011 о 16:10
    Permalink

    напевно вкрасти краску)Нiчого шановнi наш президент та вашi мери зроблять вам безкоштовний “Тiк” на день мiста.Ото й буде напвено справжне антiманi для вас.

Коментарі вимкнені.