На фестивалі «Славське-рок» бігали «зелені чоловічки» і «стріляли по засосах» дівчата (фото)

лесбіянкиНа Львівщині вп’яте пройшов фестиваль «Славське-рок». Погода виявилась не найкращою, та попри це, у Славське приїхало чимало гостей. Наметове містечко – величезне. Втім, людей в центрі – обмаль через дощ, який не припинявся. Та все ж, знаходились сміливці, які не боялись змокнути.


«Мамі нічого не казав, бо не пустила б»

Біля денної сцени танцюють неформали. Дівчата – у високих чоботах. Вбрані у порвані колоти, клітчасті сукні, облягаючі майки. Дехто – розмальований, переважають зелені кольори, через це неформалів дехто називає «зеленими чоловічками». Через дощ, малюнки на тілі молодих людей розмились і перетворились на плями. Один хлопець впав під сценою, розбив голову, рану залили зеленкою. Велика пляма на голові не дуже кидається в очі, адже тут більшість молоді заляпана фарбою.
Молоді люди танцюють мокрі, тріпають волоссям. До тих, хто просто стоїть і дивиться виступ час від часу підгодить причинна жінка, каже, що її задовбали поляки, славить Христа, потім – матюкається. Біля денної сцени – Будинок культури, там проводять майстер класи, продають зроблене власноручно.
16-річний Юрій каже, що він металіст. Живе у селі на Львівщині, Приїхав на фестиваль з друзями, мамі нічого не казав, бо не відпустила б. Хто має виступати – не знає.

  • Мені все одно, головне, щоб метал грали, – каже.

Ефектний гот Дарк з Дрогобича, каже, що приїхав, бо у них в місті й так нема чим зайнятися. Хлопець привертає увагу присутніх своїм виглядом. У нього стильні шнуровані берци з тракторною підошвою, довгий плащ, “душа на розпашку”, косички з борідки, блискуче хвилясте волосся кольору воронячого крила та незвичний для хлопців макіяж, а нігті взагалі покриті чорним лаком. Дарк каже, що косметику для макіяжу має свою, але от тільки тіні для повік позичив у дівчат. На запитання, як же його мама кличе, каже, що Василь.

Хлопець, котрий під час виступів на денній сцені танцював босоніж та без штанів, скрушно ділиться, що цьогоріч публіка на фестивалі “Славське рок” не така проста, як була минулого року. Каже, що цьогоріч приїхали люди “зазнаніші” і пихатіші. Він вважає, що це через те, що фестиваль став уже надто “розкрученим”, тому й їдуть сюди “всякі різні”.

Третій день фесту – відмінили

Головна сцена розташована за 20 хвилин ходи від денної. Концерт тут  починається зі значним запізненням, натомість виступ на денній сцені – затягується. До вечора припинився дощ, але під ногами – болото. Люди ходять у гумовцях, чоботах, або й взагалі – босі.

  • Я не думав. Що буде таке болото, – каже Лесик, який грає у гурті Лос Колорадос на барабанах, хлопець взутий в білі замшеві кросівки, – я собі тільки вчора ці капці купив.

Біля сцени більшає людей, йдуть помітно хитаючись «зелені чоловічки». Попри палатки на ровері у салатовому вбранні їздить співачка Росава, а перед початком концерту з’являється музичний критик Юрко Зелений, у невеликих компаніях розмовляють творчі люди, музиканти.
На сцену виходить ведучий Зеник і одразу повідомляє невтішну новину – третій день фесту відмінено через траур, який оголосив президент у зв’язку із аварією на шахті. Люди стихають і уважно слухають Зеника. Хлопець кличе на сцену перший гурт – WashingTones. Кучерява солістка виглядає дуже енергійною. Втім, звук – не найкращий. Високих частот забагато, через те вухо «ріжуть» пискливі нотки.

Лос колорадос кілька разів кликали «на біс»

Другими на сцені виступають хлопці із Тернополя – Лос Колорадос. Один із «зелених чоловічків» показує їм середнього пальця, кричить, щоб не співали попсу. Та решта присутніх на пісні реагує дуже добре. Більшість – танцює. У танку – навіть дідо з внуком, мами з дітьми. Люди рухаються, знімають з себе верхній одяг, захекані – п’ють воду і пиво. «Колорадосів» кілька разів кличуть на біс. Після виступу тернополян – половина людей іде геть – хтось вечеряти, хтось прогулятись, а хтось – тому, що не дуже любить гурт Трутні, який має виступати наступним.

Соліст гурту – на вигляд 50-річний чоловік, співає про конопляного джмелика голосом, як у соліста ACDC. Хлопець,із зеленкою на голові, який нарікав на попсовість Лос колорадос «ковбаситься» під сценою. Але через хвилину вже блює, тому товариш його виводить.

  • Підкамінь мені більше сподобався. – каже тернополянин Юрій, який приїхав разом з друзями – там люди якісь свідоміші були, а тут – купа п’яних неформалів. Я звичайно розумію що це рок-фест. Але є ж якась міра.

Вокалістка Animals’ Session закликає присутніх слухати їх на радіо-рокс. Співають англійською Дівчина стрибає і відривається на сцені, однак на вокалі це не відчутно. Голос стійкий і сильний. Солістка каже зі сцени, що деякі їхні пісні психоделічні, однак вже за кілька хвилин співає веселу пісеньку про мавпочку.

Перед виступом Гайдамак виникає неприємна пауза. Музиканти тривалий час вовтузяться на сцені, перевіряють звук, щось підключають. Кудись дівся і ведучий, тому на сцені – просто мовчанка. Дехто не витримує і йде геть.

Використати паузу для поцілунків вирішили дівчата біля сцени. Вони періодично голублять одна одну і пристрасно цілуються. Час від часу до них підходять, щоб розпитати про їхню поведінку, сфотографувати, зняти незвичне видовище на відео. Дівчата охоче позують.


Зоряна Биндас

Фото: Зоряна Биндас, Андрій Янович, Андрій Бест, Юрій Карпук, Люба Вовк, Людмила Рубінець, Оля Карась

-1 thoughts on “На фестивалі «Славське-рок» бігали «зелені чоловічки» і «стріляли по засосах» дівчата (фото)

  • 12:33 | 5.08.2011 о 12:33
    Permalink

    ОЙ !!!!! Таке є на кожному фестивалі і кожного року!
    ХТО ХОЧЕ НОРМАЛЬНО І КУЛЬТУРНО ВІДПОЧИТИ , в того все виходить !!!!
    На місці організаторів , я б не пускала таку прессу на фестиваль!!!!

  • 12:49 | 5.08.2011 о 12:49
    Permalink

    Я б на місці організаторів пускала адекватних і тверезих людей;) шоб преса висвітлювала не лезбіянок і пяних неформалів, а шось світле, добре і пухнасте;)) а так – шо зробиш. шо дані факти мали місце…

Коментарі вимкнені.