На підприємстві замість інвалідів працювали “мертві душі”

Нещодавно працівники управління боротьби з економічною злочинністю в Тернопільській області викрили службові махінації керівника підприємства однієї з обласних громадських організацій. Спритний чиновник, підробивши необхідну документацію, отримав дозвіл на користування пільгами з оподаткування, – повідомляють в УМВС України в Тернопільській області.

Директор підриємства, що належало Тернопільській обласній громадській організації «Центр інвалідів і підтримки інвалідного руху», добре знав, що дозвіл для отримання пільг на оподаткування закон надає підприємствам та організаціям, у яких середня чисельність працюючих інвалідів становить не менше 50% відсотків від усього штату.

Тож керівник сформував липовий список працюючих інвалідів – штатних працівників підприємства, в якій зазначив необхідну кількість осіб, що відповідала вимогам законодавства для отримання пільг.

В результаті махінацій впродовж кількох років підприємство не сплачувало до державного бюджету податку на додану вартість. Внаслідок злочинних дій директора державний бюджет втратив понад дев’яносто тисяч гривень.

За фактом зловживання службовим становищем проти посадовця порушено кримінальну справу

Коментарі вимкнені.