На порушників кордону чекають високі штрафи

Норми закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань міграції”, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби підвищили відповідальність за порушення державного кордону України.

Згідно з новими нормами, за незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання кордону Українb порушникам доведеться сплатити чималі штрафи. Якщо раніше за порушення кордону групою осіб передбачалося від 1700 до 3400 гривень штрафу, то після 5 травня – від 3400 гривень до 8500 гривень.

Нововведення також істотно збільшили адміністративну відповідальність за порушення іноземцями правил перебування в Україні, а також за незаконне перевезення іноземців та осіб без громадянства територією України. Крім цього, жорсткіше стала кримінальна відповідальність за незаконне переправлення осіб через державний кордон та її організацію. Згідно з новим законодавством, рівень відповідальності за це порушення зростає, якщо воно зроблено у спосіб, небезпечний для життя чи здоров’я особи, яка незаконно переправлялась через кордон, або щодо кількох осіб, а також, якщо правопорушення вчинено організованою групою, з використанням службового становища або з корисливих спонукань.

Коментарі вимкнені.