На “сім’ю” виділили 730 тисяч гривень

Соціальна підтримка сімей, попередження насильства в сім’ях, підготовка молоді до сімейного життя та вирішення багатьох інших питань сімейного спрямування передбачено у програмі «Сім’я». Міська комплексна програма, на яку виділено 730 тисяч гривень, буде реалізовуватись протягом 2012-15 років.

Програма «Сім’я», як повідомив на сесії начальник управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту міськради Микола Круть, спрямована на розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, розвиток сімейного відпочинку, дозвілля та оздоровлення, профілактику поширення наркоманії, алкоголізму та ВІЛ-інфекцій тощо.

«В теперішній час, коли так багато сімей розпадаються, поширеним явищем є безвідповідальне батьківство, важливо проводити навчальні семінари та тренінги з запобігання соціальному сирітству, профілактики насилля в сім’ї, підготовки молоді до сімейного життя, – зазначив начальник управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту міськради Микола Круть. – Важливим моментом у реалізації програми є діяльність громадських організацій соціального спрямування, розвиток волонтерського руху. На 2012 рік з міського бюджету сто тисяч гривень виділено на організацію та проведення мандрівних табірних змін для прийомних сімей, спортивно-оздоровчих таборів для дітей та молоді тощо, які відвідують дитячо-юнацькі спортивні школи, повноцінного відпочинку багатодітних, малозабезпечених та неповних сімей. Однак чимало заходів профілактичного спрямування не потребують фінансування. Це в основному просвітницька робота в інтернатах, клубах за місцем проживання, громадських організаціях.»

Коментарі вимкнені.