На Тернопільщині лише 1 дитина з 10 закінчує загальноосвітню школу без проблем зі здоров’ям

Лише 1 дитина з 10 закінчує загальноосвітню школу без проблем зі здоров’ям, – повідомив головний державний санітарний лікар Тернопільської області Степан Дністрян.

За його словами, відсутність державної програми збереження здоров’я школярів, за останні роки призвела до зростання захворюваності учнів. А більше 700 базових та експериментальних навчальних програм не дають бажаного результату, оскільки у загальноосвітніх школах, особливо у сільських, немає елементарних умов для навчання.

Степан Дністрян: «Більша половина шкіл не має внутрішніх санвузлів, а це – профілактика багатьох інфекційних і паразитарних захворювань. Тільки третина від необхідної кількості є «ростових» парт. Як результат – у більш ніж 40% школярів є сколіоз. Через примітивне харчування – ріст захворюваності органів травлення. Недостатнє освітлення в класах призводить до патології органів зору. Відсутність спортивних залів і майданчиків. Усе це впливає на ще несформований дитячий організм».

Подібні проблеми є також у дитячих садочках та у вищих навчальних закладах, каже Степан Дністрян. За його словами, жодна лікарня з надсучасним обладнанням не зможе вилікувати дітей, які навчаються в неналежних умовах. Тільки тоді, коли держава більше зверне увагу на проблеми загальноосвітніх шкіл і садочків, можна буде сподіватися на зниження захворюваності дітей, – повідомляю ІНТБ.

Коментарі вимкнені.