На Тернопільщині почастішали крадіжки електроенергії

З початку року тернопільські енергетики вже виявили 116 порушників Правил користування електроенергією

В холодну пору року енергетики завжди констатували збільшення крадіжок, тому в цей час і збільшується кількість рейдів. Враховуючи цьогорічне підняття тарифів на електроенергію для населення, то в лютому кількість крадіжок збільшилася у два рази в порівнянні із січнем.

За повідомленням помічника голови правління-генерального директора з координації та контролю енергозбутової роботи в РЕМ Володимира Гумена в лютому 2011 році було складено 80 актів, це на 44 акти більше ніж у січні цього року.

“Взагалі, в холодну пору року ВАТ “Тернопільобленерго” звертає пильну увагу на стан обліку електроенергії. Зокрема, збільшується кількість рейдів з метою виявлення несанкціонованого підключення або втручання в роботу системи приладів обліку, – пояснює Володимир Гумен. – Так, в лютому енергетиками проведено 186 рейдів, складено 80 актів про порушення Правил користування електроенергією. Найскладнішою ситуація виявилася в Борщівському районі, протягом лютого там було складено 17 актів. А наймаштабніше порушення, якщо виходити з суми нарахованого штрафу, серед побутових споживачів, сталося в Збаразькому районі – сума штрафу нарахованого порушнику становить майже 9,4 тисяч гривень”.

В цілому ситуація з крадіжками електроенергії залишається складною, тільки протягом 2010 року в області було скоєно в загальному майже тисячу крадіжок.  На “гарячому” енергетики спіймали 165 юридичних та   753 – побутових споживачів. За  порушення Правил користування електроенергією протягом 2010 року порушники заплатили майже 1,3 мільйона гривень.

Рейдові бригади обленерго і РЕМів щоразу виявляють різні способи порушень у споживачів, з яких найпоширеніші наступні: умисне пошкодження приладу обліку задля доступу до лічильного механізму, гальмування диску електролічильника, зривання пломб, монтування безоблікової прихованої проводки шляхом розгалуження ввідного кабелю на горищі, тощо.

Адміністрація ВАТ “Тернопільобленерго” нагадує, що такі дії споживачів призводять не лише до економічних збитків компанії, а й можуть стати причиною нещасних випадків.

Коментарі вимкнені.