На Тернопільщині викрили групу, яка збувала наркотики в колонії

В результаті спільної операції працівників Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Тернопільській області, та внутрішньої безпеки обласного Управління Департаменту виконання покарань були викриті учасники організованої злочинної групи з корумпованими зв’язками, які налагодили схему постачання особливо небезпечної наркотичної речовини – опію ацетильованого в одну з виправних колоній області. Організував та очолив ОЗГ офіцер внутрішньої служби – фельдшер медичної частини згаданої колонії. Також до її складу увійшли троє молодиків, один з яких відбуває покарання саме у цій виправній установі.

Встановлено, що злочинна група діяла у 2010-2011 роках. Її лідер налагодив чітку ієрархічну структуру групи, розподіл ролей між її учасниками, зокрема, придбання, перевезення, фасування наркотику, підшукування покупців із числа засуджених та збут. Ним же було налагоджено систему заходів конспірації з метою уникнення викриття.

Для припинення подальшої діяльності ОЗГ правоохоронці розробили план-схему та успішно втілили її в життя.

Під час проведення обшуків у зловмисників оперативники вилучили опій ацетильований , марихуану, банківські картки, на які переводились гроші від збуту нарковмісних речовин та інші речові докази.

Відносно фігурантів порушено кримінальну справу. 

Слідство триває

Коментарі вимкнені.