На Тернопільщині та Волині розпочалися”бойові дії”

16 серпня, одночасно у Володимир-Волинському та Тернополі розпочалося спільне командно-штабне навчання 51-ї окремої механізованої бригади та 11-ї окремої артилерійської бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.

 

Навчання розпочалося під загальним керівництвом ТВО начальника штабу – першого заступника командира 13-го армійського корпусу полковника В’ячеслава Курилюка у пунктах постійної дислокації військових частин. Під час нього офіцери штабів військових частин у посиленому режимі роботи відпрацюють питання планування та застосування підрозділів бригад в ході ведення операції армійського корпусу.

 

Як повідомив заступник керівника навчань з артилерії підполковник Сергій Савченко під час спільного командно-штабного навчання буде визначено рівень підготовки штабів обидвох бригад у плануванні бойових дій і управлінні підрозділами в ході їх ведення.

 

– Головна мета – досягти злагодженості управлінь бригад, батальйонів, дивізіонів для їх спільних дій під час ведення оборонного бою. А також удосконалити практичні вміння та навички офіцерів в управлінні підрозділами в ході ведення бойових дій, – зазначив підполковник Сергій Савченко.

 

Варто зазначити, що з метою надання допомоги та здійснення контролю за проведенням заходів від управління 13-го армійського корпусу до роботи приступили офіцери апарату керівництва навчання. Крім того, для перевірки готовності пунктів управління та особового складу до проведення навчання до обидвох військових частин у якості посередників заздалегідь прибули офіцери управління армійського корпусу.

 

Спільне командно-штабне навчання 51-ї окремої механізованої та 11-ї окремої артилерійської бригад 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, яке проводиться з використанням стаціонарних баз пунктів управління завершиться 18 серпня.

Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Фото автора

Коментарі вимкнені.