На Тернопільщині тимчасово призупинено експлуатацію родовища піску

Держекоінспекцією у Тернопільській області здійснено перевірку  дотримання вимог природоохоронного законодавства під час розробки родовища піску у Бережанському районі приватним підприємством «Кремінь – Аква».
У результаті перевірки, проведеної у грудні 2010 року, встановлено, що підприємство приступило до експлуатації родовища піску з порушенням екологічних вимог, а саме без наявності документу, що засвідчує право користування земельною ділянкою. На усунення порушень керівнику підприємства видано припис про заборону проведення робіт в кар’єрі до оформлення договору оренди земельної ділянки для розробки родовища піску та введення в експлуатацію нового гірничо-видобувного підприємства.
Перевіркою виконання виданих приписів, здійсненою у січні 2011 року, зафіксовано проведення розкривних робіт та видобутку піску без усунення виявлених недоліків, за що директора підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності.
З метою недопущення видобувних робіт без правоустановчих документів 31.01.2011р. першим заступником Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Тернопільської області винесено рішення про тимчасову заборону (зупинення) експлуатації родовища піску ПП «Кремінь – Аква».

Коментарі вимкнені.