На Тернопільщині викрили синдикат «чорних фармацевтів»

Співробітники управління боротьби з оргзлочинністю (УБОЗ) УМВСУ в Тернопільській області припинили діяльність підпільного «фармацевтичного синдикату». Він налагодив постачання з-за кордону та збут в Україні медичних препаратів, обіг яких в Україні обмежено.

Протягом 2010-2011 років один із учасників злочинної групи, який живе за кордоном, закуповував в країнах Євросоюзу піґулки медпрепарату наркотичної дії. «Товар» через перевізницькі фірми, що спеціалізуються на перевезенні товарів із Західної Європи в Україну, доставлявся в Тернопіль. Там 26-річний організатор «фармацевтичного синдикату» з допомогою чотирьох помічників підшуковував збувачів «товару», які партіями продавали піґулки наркоманам.

Лідер «фармацевтичної компанії» вимагав від підлеглих дотримання суворих правил конспірації під час телефонних розмов, збуту та ділових зустрічей. Отримані з-за кордону наркотичні препарати зловмисники розповсюджували не лише на Тернопільщині, а й на Харківщині. Отримані від продажу наркотиків кошти наркозбувачі через систему переказів переправляли голові «синдикату», який розподіляв прибутки серед підлеглих.

Коментарі вимкнені.