На Тернопільщині закликають не здавати маловагову худобу на м’ясо

З метою збільшення поголів’я ВРХ та розвитку молочного скотарства, нарощення потенціалу м’ясних ресурсів закликаємо жителів району, які утримують домашнє господарство, не здавати маловагову худобу (молочних телят) на м’ясо.

Найближчим часом держава надаватиме дотацію за вирощений і проданий молодняк ВРХ та кондиційних свиней за 1 кг залікової ваги в розмірі: ВРХ – 1,5 гривні, свиней – 1 гривня. Хорошу комерційну пропозицію надає громадянам (власникам худоби) ТзОВ «Бучачагрохлібпром», яке закуповує теличок молочного віку, телиць, нетелів, молодих корів за цінами, які перевищують ціни у заготівельників худоби. Навіть чисто по-людсьи вас не буде мучити совість, що мале телятко пішло під ніж на м’ясо.

Слід відзначити, що згідно із Законом України «Про ідентифікацію поголів’я сільськогосподарських тварин» переміщення  неідентифікованого поголів’я заборонено. Виходячи з цього, працівниками ветеринарної міліції, державтоінспекцією буде проводитись контроль на дорогах області з метою недопущення вивезення сільськогосподарських тварин.

Коментарі вимкнені.