На тернопільській митниці товари оформляють менше двох годин

Не більше двох годин повинні витрачати митники на оформлення товарів. Але це при умові, якщо декларують не більше десяти видів товару, – пише газета “20 хвилин“.

Якщо ж їх більше, то тоді працівники митниці самі вирішують скільки часу витрачати на декларування.

– Є ще певні умови часу оформлення. Якщо товар знаходиться не на території митниці, то його можуть оформляти довше, – говорить перший заступник начальника Тернопільської митниці Володимир Титор. – Затягнутись митне оформлення може і в разі, якщо в товару необхідно взяти додаткові проби та взірці для лабораторних досліджень, додати додаткові документи. Або виникає питання про митну вартість товару.

Час митного оформлення може тривати більше двох годин, якщо у ньому беруть участь представники інших органів.

– За останній час у 88% випадків оформлення митних декларацій проходили менш ніж дві години, – зазначив пан Титор. – Загалом, середній час оформлення товарів на митниці становить одну годину та 30 хвилин.

Зазвичай товар, який імпортують, оформляють за одну годину та сорок хвилин. А товар, який експортують, оформляють за одну годину та 10 хвилин.

Але законом передбачене і оформлення товарів протягом 15-30 діб. Це в тому разі, якщо треба вияснити правильну митну вартість товару або країну, звідки він походить, чи власник має представити додаткові дозволи.

– Кінцевий результат цих перевірок впливає на суму податків та платежів, які потім перераховують до бюджету, – говорить Володимир Титор.

Коментарі вимкнені.