Олег Мосійчук, Левко Різник, Микола Ткачук – лауреати премії Братів Лепких за 2011 рік

12 січня відбулося засідання Громадської ради з відзначення Всеукраїнською літературно-мистецькою премією ім. Братів Богдана та Левка Лепких за 2011 рік. Під час засідання Голова громадської ради Богдан Хаварівський зачитав майже 20 подань, що надійшли від громадських організацій і колективів. У ході обговорення (Р. Півторак, М. Ратушняк,  Б. Мельничук, Є. Безкоровайний, М. Андрейчин, М. Ониськів, Б. Ничик, Н. Білик та ін.) члени громадської ради вирішили на майбутнє вручати щороку не більше 3-х премій за популяризацію творчої спадщини Богдана і Левка Лепких, літературну, мистецьку та громадську діяльність. Відповідне положення відобразити в статуті.

Лауреатами премії за 2011 рік стали режисер, народний артист України Олег Мосійчук (за постановку у Тернопільському академічному обласному драматичному театрі  ім. Т. Шевченка вистави «Мазепа» (сценічний варіант Богдана Мельничука та Олега Мосійчука за творами Богдана Лепкого), львівський письменник, уродженець с. Нараїв на Бережанщині Левко Різник (за романи останніх років, у т. ч. опубліковані в журналі «Літературний Тернопіль» «Поет і Пророк», «Доктор і Професор, або На шляху поступу»), літературознавець, доктор філологічних наук, професор ТНПУ ім. В. Гнатюка Микола Ткачук (за серію літературознавчих праць, зокрема дослідження та популяризацію творчої спадини Богдана Лепкого).

Також подяками за вагомий внесок у громадське і мистецьке життя України нагороджений голова Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Чорнобиль–Допомога» Віктор Тупілко (м. Донецьк) і мистецтвознавець, художник Тамара Удіна (США).

Як і впродовж кількох минулих років, меценатами цієї авторитетної премії стала спілка підприємців «Українська справа» (голова Михайло Ратушняк).

Нагородження лауреатів відбудеться у виставковій залі Національної спілки художників України 22 січня 2012 року – до Дня злуки.

Віктор Уніят.

Коментарі вимкнені.