Олександр Солонтай: «Політика не повинна перетворюватись в балаканину»

«Не та то вже молодь, що була колись, п’ють, курять, а от в наші роки і в партіях були, і в табори їздили… » частенько чую від бабусь, що всівшись біля під’їзду полюбляють «перемивати чужі кісточки». Явище всім, як на мене, звичне, але біда в тому, що думка ця поширилась і на інших, мовляв «Не цікавиться молоде покоління громадським життям, постійно  онлайн Вконтакті, Твітері, Фейсбуці, але далеко не в реальному житті». Цю думку розвіяла 9 жовтня (в арт-клубі «Коза») зустріч в рамках Громадянської кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА. Молодь за вами спостерігає». До Тернополя завітав відомий громадський діяч Олександр Солонтай, член національного комітету «Молодіжної варти», провідний експерт Інституту Політичної Освіти, який розповів про діяльність кампанії, її здобутки та плани на майбутнє.

Організатором зустрічі був тернополянин Михайло Сиротюк –  член робочої групи з написання «Закону про Молодь». завдяки якому на заході були присутні молоді люди з різних організацій, що представляють інтереси молоді.

«Кампанія «МОЛОДІЖНА ВАРТА» сама по собі немає цілі, для нас є важливою ідея. Аби політики нарешті перестали брехати, годувати пустими обіцянками, а виконували їх. – розповідає Олександр Солонтай. – Політика не повинна перетворюватись в балаканину, а, врешті решт, має бути змістовною. Усі 5 партій, що наразі при владі, багато наобіцяли молоді, щось виконали, але багато з питань  так і залишилось за бортом. Саме тому існує варта, аби обіцянки перетворилися в дії.

Більшість молодих людей, навіть тих, що ходить на вибори, та  ніби цікавляться справами в державі, судять своїх обранців не по передвиборчій кампанії, а організованих концертах з відомими зірками естради, рекламними роликами. Наша мета – показати молоді реальний стан речей : те, що політик наобіцяв і те, що з того виконав. Тільки так можна простежити, хто бреше, а хто працює.»

Стати одним із «охоронців» за права молоді може кожен, хто стомився від порожніх обіцянок та готовий діяти.

«Якщо ви підтримуєте наші ідеї, то ви автоматично у «Варті..». Цінною є будь яка допомога з вашого боку.– продовжує пан Олександр.-Нас можна знайти в соціальних мережах, так і на власному сайті http://mvarta.org.ua. При нагоді запрошую усіх на ІІ Марш Безквартирної Молоді , що пройде 15 жовтня в Києві. Таких маршів плануємо провести ще два. Справді, участь кожного є важливою, приєднуйтесь.»

Життя у стилі «кімнатних капців», що далі порогу світу не бачать – просте і не потребує зусиль. Але воно швидко набридає. Так само, як набридає топитися у морі пустих обіцянок. «Молодіжна варта», як на мене, розпочала благородну справу. Можливо, вибори в сліпу, нарешті, закінчаться, а проблеми молоді не лише пропишуть у передвиборчій кампанії, а й працюватимуть над їх вирішенням.

Тетяна Колеснік

Коментарі вимкнені.