“Опілля Княже” – темне класичне пиво королів

Опілля Княже“Княже” – це класичне темне пиво з яскраво вираженим карамельним смаком, ароматом та приємною хмелевою гіркотою. Це смак шляхетності і вишуканості. Саме такі слова приходять на думку, коли вперше куштуєш цей напій.

Попри уставлений стереотип, саме темні сорти пива були найбільш популярними у таких пивних країнах, як Німеччина аж до середини 19 століття. Тобто, якщо хочете спробувати пиво часів Середньовіччя, то варто звернути увагу на “Княже”. Такий напій, очевидно був популярний і серед шляхтичів, і серед козаків.

У Європі темні сорти пива завжди перебували під покровительством королів. А окремі теперішні сорти навіть носять ім’я королів. Як от, наприклад темне баварське пиво “Коніг Людвіг”. До речі багато пивних гурманів кажуть, що цей німецький сорт пива смаком дуже нагадує і наше місцеве “Опілля-Княже”. Тож, спробувавши “Опілля-Княже” можеш відчути ті самі смакові емоції, що й відвідувачі славнозвісного пивного свята  у Мюнхені “Октоберфесту”. Адже темне пиво, було першим, яке там пили.

Варто згадати, що темне пиво було і першим напоєм, який стандартизували згідно Баварського закону про чистоту пива 1516 року. З того часу є певний стандарт, який передбачає тільки натуральні інгредієнти, і саме ці стандарти використовують на “Опіллі”

Для приготування пива “Опілля Княже” використовують солод пивоварний ячмінний, солод карамельний, воду питну, ячмінь пивоварний, цукор, хміль та пивні дріжджі. Пиво вариться за старою класичною технологією та дозріває у старовинних підвалах під землею, де завжди стабільна температура +1–+2ºC, там пиво бродить, доброджує, проходить процес фільтрації.

Темні сорта пива стають особливо популярними з наближенням зимових свят. У Європі їх інколи називають ще й різдвяними. Воно й не дивно. Адже темне пиво є основою для приготування багатьох теплих напоїв, з додаванням кориці, бергамоту та інших спецій. Такі напої не тільки веселять, але можуть і зігріти.

Хто ж хоче відчути класичний смак темного живого пива, тому варто спробувати “Опілля Княже”. Крім того, нагадуємо, що до 1 грудня придбавши акційну пляшку та зареєструвавши код під кришечкою на www.opillia.com, кожен має змогу виграти ще й цінні призи та запас справжнього живого пива. Тож, споживай і вигравай корисне.

Коментарі вимкнені.