Побачила світ книга про ОУН

У Львові побачила світ книга історика, президента Благодійного громадського фонду «Літопис УПА» Миколи Посівнича «Воєнно-політична діяльність ОУН в 1929 – 1939 роках».

Монографія присвячена воєнно-політичній діяльності Організації Українських Націоналістів у 1929–1939 роках, формуванню воєнної доктрини та геополітичної стратегії українського визвольного руху. У дослідженні проаналізовано розвиток структури, підготовку військово-політичних кадрів та діяльність ОУН в Україні та на еміґрації. Також детально висвітлено участь націоналістів у державотворенні в Карпатській Україні, розбудові Карпатської Січі, їхню діяльність напередодні та на початку Другої світової війни. Ця праця є першим комплексним дослідженням про діяльність ОУН в 1929–1939 рр. не тільки на території нашої держави, а й на території всієї Європи.

Книга (368 стор., ілюстрована) складається з наступних розділів: «Історіографія та джерела», «Формування воєнної доктрини ОУН», «Військово-політична та бойова діяльність ОУН (1929 – 1938)», «Реалізація воєнно-політичної стратегії ОУН напередодні та на початку Другої світової війни», а також висновків, списку використаної літератури і джерел, географічного та іменного покажчика.

Книга зацікавить тернопільського читача тим, що у ній описані події 1929 – 1939 років й у нашому краї, подані короткі біографічні дані діячів ОУН уродженців Тернопільщини.

Монографія розрахована на науковців та широке коло читачів.

Видання побачило світ за фінансової підтримки Наукового товариства ім. Шевченка в Америці з Фонду Асоціації Українського Дому у Флінті, Мішіґен.

Віктор УНІЯТ.

Коментарі вимкнені.