Поблизу Тернополя заради розваги вбивають котів

Зниклий кіт Сергій

У селі Великі Гаї, що поблизу Тернополя, зникають домашні тварини. На вулиці Шевченка за останні тижні пропало четверо котів та собака. Декілька тварин було травмованих.

– 12 травня мій тато почув постріли, а через кілька хвилин додому прийшов наш поранений кіт Сергій. На голові у тварини була велика гематома, кіт задихався, – розказує великогаївчанка Оля Биндас. – На нього було страшно дивитись

Дівчина каже, що вона одразу видзвонила ветеринара, тварину прооперували. Лікар сказав, що гематома утворилась від сильного удару. В сім’ї Биндасів припускали, що хтось вистрелив у кота з пневматичної зброї. Сергій після того ходив тиждень з трубками, а коли одужав і пішов надвір – остаточно зник 20 травня. У той день також лунали постріли на сусідському подвір’ї.

Ще раніше і біля собаки знайшли кульки від пневматичної зброї. Пес захворів, два дні волочив задні ноги, після того – поправився. Кажуть, по собаці стріляли сусідські діти. Навіть знайшли кульки від пневматичної зброї, які зберігають досі, як доказ.

Оля Биндас припускає, що сусіди таким чином розважається. Жителі вулиці Шевченка кажуть, що неодноразово ввечері чули постріли, а в тварин після того виявляли рани. Люди припускають, хто таке може робити, однак доказів не мають.

Ольга Биндас вирішила звернутись до правоохоронців. Вчора, 24 травня, вона написала заяву. Перед тим намагалась зібрати підписи сусідів, аби колективно підписати документ. Втім, сусіди, в останній момент відмовились підписувати. Кажуть: «ну шкода тварин, але сваритись не хочемо.»

Дівчині допомагали оформити заяву члени асоціації захисту тварин «Ноїв ковчег».

Опитувати сусідів мав дільничний інспектор, однак через пів години після написання заяви у село виїхала слідча група.

–         Правоохоронці нас дуже приємно здивували. – каже Оля Биндас. – я розумію, що кожного дня когось грабують і вбивають, в правоохоронців роботи досить, а тут така особлива справа… але і мені, і решті власників зниклих тварин, робиться недобре, коли усвідомиш, що істоту, яка стала членом сім’ї, хтось вбив заради розваги.

За словами дівчини, міліціонери відповідально поставились до справи, опитали сусідів, ходили в поле шукати тіла вбитих тварин. Втім, довести чиюсь вину не змогли. На місці події також був представник від асоціації захисту тварин «Ноїв Ковчег» Сергій. Чоловік каже, що сусіди не дуже охоче розказували щось міліціонерам, щоб не псувати сусідських відносин. Сергій припускає, що міліція не зможе довести чиюсь вину через брак доказів. Втім, припускає, люди принаймні задумаються про те, що за знущання і вбивство чиїхось тварин можна нести кримінальну відповідальність.

Кароліна Говірка

 

 

-1 thoughts on “Поблизу Тернополя заради розваги вбивають котів

  • 14:43 | 25.05.2011 о 14:43
    Permalink

    краще поганих сусідів вистрілювати ніж невинних тваринок:)))

  • 17:00 | 25.05.2011 о 17:00
    Permalink

    Зорянко і Олю, мені дуже шкода вашого котика, розумію, як болить, бо теж колись втрачала улюбленців. =((((

Коментарі вимкнені.