Побиття опозиціонерів у Раді визнали нещасним випадком

Спеціальна слідча комісія Верховної ради вирішила, що травми, отримані низкою народних депутатів під час бійки в парламенті 16 грудня 2010 року, – нещасний випадок. Про це йдеться у висновку комісії за результатами розслідування інциденту.

“Акт про нещасний випадок на підприємстві, не пов’язаному з виробництвом. 16 грудня 2010 року під час перебування в сесійній залі народних депутатів Василя Кравчука і Михайла Волинця біля 19:00 вони отримали травми від невстановлених осіб”, – говориться в акті.

Крім того, мотиви побиття також “не встановлені”. За словами потерпілого депутата від БЮТ Михайла Волинця, найближчим часом він звернеться з відповідним депутатським запитом для з’ясування причин, з яких винесено цей висновок.

Як повідомлялося, 16 грудня група депутатів від Партії регіонів влаштувала бійку в парламенті з представниками БЮТ, які блокували трибуну Ради. В результаті бійки шестеро бютівців потрапили до лікарні. В ході бійки народному депутатові Волинцю один з депутатів від Партії регіонів розбив голову стільцем.

За фактом подій, які сталися в парламенті 16 грудня, прокуратура порушила кримінальну справу проти нардепів від БЮТ. Бютівцям інкримінують перешкоджання діяльності народних депутатів – блокування трибуни.


ТСН

Коментарі вимкнені.