Про життя без алкоголю розповіли студенти

Цими днями підкомісія УГКЦ «За тверезість життя» та група вірних у співпраці з паломницько-туристичним центром «Емаус» здійснила паломництво «До святих місць Тернопілля». Група прочан під проводом о. Андрія Логіна відвідала с. Ладичин Теребовлянського району, м. Копичинці, м. Теребовля та с. Підгора-Зеленче. В дорозі паломники молилися за зцілення людей залежних від алкоголю та членів їхніх родин.

У Ладичині вірні відвідали місцевий храм, де перебуває Золота книга тверезості започаткована у 1875 року, та оглянули фігуру Матері Божої, встановлену того ж року на згадку про заснування Братства Тверезості. У Копичинцях паломники молилися у храмі Воздвиження Чесного Хреста, який побудований у 1630 році, та біля хреста встановленого з нагоди заснування Братства тверезості.

Пам’ятною подією для паломників стала зустріч з членами Братства тверезості, яке діє у місті Копичинці. Молоді люди шкільного та студентського віку, місцеві священнослужителі різних конфесій, які є членами або друзями братства, дали свої свідчення про особистий досвід життя у чесноті тверезості.

У с. Підгора-Зеленче паломники взяли участь у Святій Літургії за зцілення залежних, склали присягу у Золоту книгу тверезості та молилися до копії ікони Матері Божої Теребовлянської, оригінал якої сьогодні перебуває у Катедральному соборі св. Юра (Львів).

 

Коментарі вимкнені.