Проти “убозівців” порушили кримінальну справу

Слідчий прокуратури області порушив кримінальну справу стосовно двох оперуповноважених УБОЗ УМВСУ в області за статтею 364 (зловживання владою або службовим становищем) та статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.
Слідством встановлено, що 26 березня 2011 року, працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю, не маючи жодних підстав та приводів для перевірки, «завітали» до місцевого підприємця з Чорткова. Жінка займалась роздрібною торгівлею запчастинами до автомобілів. ЇЇ бізнес настільки зацікавив убозівців, що вони вручили їй листа з вимогою надати в управління ряд документів про здійснення нею підприємницької діяльності.
4 квітня у приміщенні УБОЗу в Тернополі один із колишніх «візитерів» зажадав від бізнес- леді 2000 гривень за невжиття заходів щодо виявлених в результаті незаконної перевірки порушень. Жінка поскаржилась до СБУ на дії вимагачів – міліціонерів.
4 квітня 2011 року підприємець передала вказану суму посередниці на одному з ринків обласного центру. Цей факт відразу зафіксували правоохоронці.
Кримінальну справу порушено за матеріалами відділу внутрішньої безпеки міліції та СБУ, повідомила прес-секретар прокурора області Леся Долішна.

Коментарі вимкнені.