Письменник Максим Кідрук викрав череп із чилійської гробниці

Київський письменник і мандрівник Максим Кідрук у Перу викрав з поховання цивілізації Наска людський череп. Хотів привезти його додому, – пише Країна.

“У пустельному районі Перу є плато, розкреслене лініями, зрозумілими тільки з висоти пташиного польоту. Це геогліфи – зображення дерева, мавпи, інших тварин. Поруч закинуте кладовище “Чаучія”. Там ховали тих, хто робив ці лінії. Могили не доглянуті, між піском видніються засохлі мумії. З одної могили притягнув у хостел цілий череп. Мій супутник чех Ян сказав, що я довбанутий придурок і боги мені помстяться. Увечері в селищі вибило світло. Ледве знайшли дорогу до хостела. Потім у мене почався страшний пронос. Сиджу в темряві в туалеті, вилізти з нього не можу, на шматки рве, а Ян за дверима сміється: “Будеш знати, як гробниці розкрадати”. Закопав цей череп у пісок на іншому цвинтарі Перу”, – розказав письменник.

З Бразилії Кідрук хотів привезти пістолет “Beretta”.

“Коли подорожував по Бразилії, під’їхали недалеко до кордону з Парагваєм. Познайомилися в хостелі з португальцем та новозеландцем і вирішили туди на день махнути. Бразильці попередили – із собою беріть мінімум грошей, бо там бандюків повно. Гуляємо прикордонним містечком Сьюдад-дель-Есте, назустріч виходить хлопець і дістає пістолет. У мене одразу думка: ну все, доїздився! Він каже: “40 євро, і забирайте. Не вірите, що працює? Підемо до мене додому, постріляємо”. Міркую: за 40 євро реальний бойовий ствол ніде не купиш. Заспокоїв себе тим, що з Бразилії я його ніяк не вивезу. Від продавця довелося тікати, щоб відчепився”, – зазначив мандрівник.

Письменник у червні побував у Тернополі. Очікується приїзд Кідрука наше місто восени.

 

Коментарі вимкнені.