Рекорд Тернополя: 10 громадських рад

Тернопіль – єдиний обласний центр в якому працюють 10 громадських рад при органі місцевого самоврядування. Створені громадські ради для забезпечення участі мешканців міста Тернополя в діяльності міської ради, налагодження ефективної взаємодії міської ради, виконавчого комітету та виконавчих органів ради з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та виконання загальноміських програм.

Оскільки позиція міського голови Сергія Надала полягає у тому, щоб долучити до роботи рад усіх бажаючих змінити Тернопіль на краще – понад 230 тернополян виявило бажання взяти участь у роботі громадських рад.

При обранні керуючих органів Громадських рад, посадові особи Тернопільської міської ради не чинили жодного впливу на членів рад. Оскільки члени громадських рад були практично незнайомі між собою, в більшості рад обирали керуючі органи терміном на 3 місяці. Громадські ради є колегіальним, незалежним органом, тому, за умови неякісного виконання своїх обов’язків, члени ради можуть переобрати керуючі органи. Тернопільська міська рада та її виконавчі органи жодним чином не вмішуються в роботу рад, а лише сприяють їм, надаючи необхідну інформацію та консультації.

На сьогоднішній день слід відзначити активну роботу громадських рад з питань діяльності ринків, екології, освіти та науки від яких надходить найбільше пропозицій щодо покращення життя тернополян. З графіком засідань рад можна ознайомитись на сайті Тернопільської міської ради www.rada.te.ua.

Коментарі вимкнені.