Рівень забруднення радіацією у зонах на Тернопіллі не перевіряли вже 2 роки

Фракція УНП в обласній раді вимагає від Уряду виконувати свої безпосередні обов’язки щодо  радіоекологічного контролю на території області та вимагає від Міністерства надзвичайних ситуацій провести у 2011-2012 роках повторну дозиметричну паспортизацію  окремих населених пунктів Тернопільщини.

 

«Український уряд не дбає про дотримання норм радіаційної забрудненості продуктів харчування, вирощених на територіях, постраждалих від Чорнобильської катастрофи, – вважає депутат облради від УНП, заслужений лікар України Василь МАРТИНЮК.

“На Тернопільщині є 10 населених пунктів, що належать до зон радіаційного забруднення, та вже 2 роки вміст радіонуклідів ані в продуктах харчування, ані в тамтешніх ґрунтах ніхто не аналізує – центральна влада грошей на це не виділяла. Зважаючи, що у межах цих зон розташований Чортківський цукровий завод, продукцію якого споживає вся Україна, та рекреаційне місто Заліщики, – це більш ніж недбальство центральної влади”, – переконаний представник УНП.

 

«Тому фракція УНП у Тернопільській обласній раді не просто підтримала на сесії звернення до Міністерства надзвичайних ситуацій про організацію проведення у 2011-2012 роках повторної дозиметричної паспортизації населених пунктів зони посиленого радіоекологічного контролю Тернопільської області, каже Василь МАРТИНЮК, –  “Українська народна партія контролюватиме, як нинішній Уряд у рік 25 річниці аварії на Чорнобильській АЕС виконуватиме свої безпосередні обов’язки”.

Коментарі вимкнені.