Розпочався Всеукраїнський конкурс якості «100 кращих товарів України»

В березні розпочався Всеукраїнський конкурс якості продукції (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України» у 2011 році. Як відомо, він проводиться Державною службою з технічного регулювання України 9-й раз поспіль під патронатом Президента України. Підприємства з усіх куточків нашої держави змагаються між собою за право називати свою продукцію чи послуги найякіснішими. Лише кращі із них борються на загальнодержавному рівні конкурсу, який проводиться у столиці. Незалежна комісія експертів з різних областей виїздить на підприємство, аби на власні очі пересвідчитися, чи дотримуються там усіх вимог задекларованих у поданій документації.

Торік до загальнодержавного рівня дійшло 277 учасників, 65 з яких стали фіналістами, 94 – лауреатами та 118 – переможцями конкурсу. В їх числі було й 9 підприємств з Тернопільщини, 4 з яких: ТОВ «Стандартпарк», підприємець Шмата В. С, ПП «Галіт», ТОВ ПВФ «Електросвіт» здобули перемогу, 4 – підприємець Буячок В. М., ТОВ «Феро-пласт», підприємець Петрик А. П., ТОВ «Хутір ЛТД» стали лауреатами, а ПП «Консалтингова компанія «Капітал» – фіналістом Всеукраїнського конкурсу. Загалом же свої сили випробували 27 підприємств нашої області, усіх їх було відзначено відповідними дипломами та кубками.

За традицією, що склалася, цьогоріч «100 кращих товарів України» визначатимуть у два етапи: на регіональному (березень – липень) та загальнодержавному (липень-листопад) рівнях.

Основними завданнями Конкурсу є:
– сприяння виробництву високоякісної й конкурентоспроможної вітчизняної продукції (товарів, робіт, послуг), насичення нею споживчого ринку України, задоволення потреб та очікувань споживачів;
– визначення на конкурсній основі кращих зразків української продукції (товарів, робіт, послуг);
– підтримка ініціатив і зусиль товаровиробників щодо поліпшення якості продукції (товарів, робіт, послуг);
– створення сприятливих умов щодо розробки та впровадження на підприємствах, в організаціях та установах України систем управління якістю, систем екологічного управління, а також інших сучасних систем управління;
– поширення та пропагування досвіду підприємств та організацій, які виробляють якісну продукцію (товари, роботи, послуги);
– підвищення інформованості органів влади, підприємств (організацій), громадських організацій, засобів масової інформації та населення щодо якісної вітчизняної продукції (товарів, робіт, послуг) та її виробників.

Найкраща продукція (товари, роботи, послуги) визначатиметься у двох номінаціях:
– продукція (продовольчі товари, промислові товари для населення, товари виробничо-технічного призначення та вироби народних художніх промислів);
– роботи та послуги.

Тож усіх, хто робить ставку на утвердження позитивного іміджу, не боїться здорової конкуренції та об’єктивної оцінки своєї роботи, хоче, щоб про нього дізналися не лише на теренах області, але й далеко за її межами, запрошуюємо долучитися до найпрестижнішого Всеукраїнського змагання з якості.

У конкурсі «100 кращих товарів України» може взяти участь будь-яке підприємство (організація, установа), що зареєстроване в Україні як юридична особа (або філія) та займається виробництвом, реалізацією продукції (товарів, робіт, послуг) на території Тернопільської області.

Для участі в регіональному етапі конкурсу необхідно подати заявку та сформований пакет документів до регіональної конкурсної комісії. А щоб дати відповідь на усі запитання, які можуть виникнути у потенційних учасників конкурсу, 5 травня поточного року об 11.00 годині за адресою: м. Тернопіль вулиця Оболоня, 4, фахівці державного підприємства «Тернопільстандартметрологія» проведуть тематичний консультаційний семінар, на який запрошуємо усіх бажаючих. На ньому можна буде отримати більш детальну інформацію щодо умов участі, критеріїв оцінювання, ознайомитися з відповідними документами тощо.

За довідками звертатися за телефоном:  52-79-39

Коментарі вимкнені.