Що запропонували фіни Тернополю

Пропозицію встановити у навчальних закладах Тернополя новітні технології вивчення іноземних мов обговорили представник фінської національної консалтингової організації Фінпро та міська влада.

Фінпро наразі співпрацює з фінською компанією Sanako, яка є визнаним світовим лідером у галузі розробки програмного забезпечення для вивчення іноземних мов у школах та мультимедійних мовних лабораторіях. Досвід використання обладнання цієї компанії в Тернополі має лише Тернопільський національний економічний університет.

За словами заступника міського голови Леоніда Бицюри, влада сприятиме встановленню новітнього програмного забезпечення. Однак з бюджету грошей на це не виділятимуть.

«Спочатку необхідно ознайомити батьків та вчителів з цією методикою, перевірити, наскільки вона ефективна. Тоді можна буде говорити, яким чином її можна впровадити у тернопільських школах», – зазначив Леонід Бицюра.

За попередньою домовленістю випробувати програмне забезпечення і його ефективність для тернопільських школярів можна буде, створивши пілотний проект на базі ЗОШ №3.  Це, за словами начальника управління освіти Ольги Похиляк, одна зі статусних шкіл у вивченні мов.

Коментарі вимкнені.