Щоб Великодні свята на Тернопільщині пройшли без надзвичайних пригод

Тернопільщина готується зустріти одне з найбільш шанованих церковних свят – Великдень. Напередодні Пасхи співробітники Державного пожежного нагляду Управління МНС України в Тернопільській області здійснили перевірку протипожежного стану культових споруд області, зокрема духовної святині – Почаївської Лаври.

В першу чергу інспекторський склад звертав увагу на наявність первинних засобів пожежогасіння, стан евакуаційних виходів, та слідкував щоб електромережа знаходилась у справному стані. Також рятувальники провели інструктажі з церковнослужителями щодо протипожежного стану храмів, а з прихожанами – бесіди на тему дотримання правил безпеки в побуті.

 

За результатами перевірок культових споруд до місцевих органів виконавчої влади, до органів місцевого самоврядування та керівникам релігійних конфесій направлено інформацію щодо їх протипожежного стану для вжиття відповідних заходів.

 

Як зауважив заступник начальника Управління Михайло Гичка, під час Великодніх свят 2011 року на Тернопільщині відбуватимуться богослужіння у більш як 1330 храмах. Звершуючи святкові служби, священики та прихожани використовуватимуть кадильне вугілля та свічки. Застосування відкритого вогню вимагатиме від них особливої пильності, відтак нагадування про ретельне дотримання правил пожежної безпеки є актуальним. Краяни зобов’язані засвоїти уроки гіркого досвіду: лише з початку 2011 року в області горіли дві церкви. Тільки завдяки вправним діям рятувальників вдалося уникнути загибелі людей та не допустити розповсюдження пожеж на сусідні будівлі.

 

У період святкування Великодня пожежно-рятувальні підрозділи області перейдуть на посилений варіант несення служби, працівники МНС чергуватимуть у храмах від початку до кінця служби, щоб забезпечити безпеку релігійних дійств. Управління МНС області переконане, що лише завдяки спільним зусиллям пожежно-рятувальної служби та церковних служителів, свята пройдуть без надзвичайних пригод.

Коментарі вимкнені.