Село і банкомати?

Після того, як селян, котрі одержують соціальну допомогу через відділення «Укрпошти» повідомили, що тепер вони будуть змушені користуватися послугами банків, почали надходити численні скарги в органи районної та обласної влади, листи до місцевих ЗМІ. Якою є ситуація нині?

Як повідомила начальник головного управління праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації Богдана Олексишин, наразі проводяться тендерні процедури, щоби відповідно до вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель» оформити закупівлю послуг в «Укрпошти». Для проведення торгів та укладання договору потрібно близько двох-трьох місяців. Аби не допустити затримки виплати соціальної допомоги, спеціалісти управління рекомендували отримувати гроші через банківські установи. Тобто кожен має право вільно обирати спосіб отримання грошей: на поштовому відділенні або в банку.

Щоправда, за березень деякі районні управління проводили виплату допомог через банки. Однак це були тимчасові незручності. Надалі перерахунок будуть проводити через посередництво «Укрпошти», а тим людям, які фізично не можуть отримувати соціальні виплати іншим способом, управління гарантує перерахунок допомоги через поштове відділення.

Можливо, на Тернопіллі не повториться ситуація Волині, де працівники банківських установ та сільрад погрожували людям не видавати довідок для отримання соціальних виплат, лякали банкрутством «Укрпошти» та іншими «страшилками», аби тільки селяни перейшли на банки. Бо закон дає право самостійно обирати спосіб отримання соціальної допомоги, незважаючи на те, вигідно комусь це чи ні.

В. ПЕРУН, «Вільне життя плюс»

-1 thoughts on “Село і банкомати?

  • 21:35 | 20.04.2011 о 21:35
    Permalink

    Як завжди ніхто не думає про людей.Особливо похилого віку.Яка бабуся і дідусь зрозуміє як користуватися банкоматом.???

Коментарі вимкнені.